FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer més fina (alguna cosa) llevant-ne allò que la impurifica. Refinar el sucre, l'oli. Refinar l'or, l'argent. Refinar el gas natural. Fer la destil·lació fraccionada (del petroli). Fer més delicat, més subtil (quelcom), llevar-ne tot allò que pot tenir de groller [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
clarificar(un líquid) purificar(l'oli, etc.) desacidificar(l'oli d'oliva, etc.) afinar(un metall) apurar, íd. acendrar, íd. copel·lar, íd. quintaessenciar, refinar en alt grau. passar per tots els alambins(fig.), sotmetre una cosa a un gran refinament. Cp. rectificar Manuel Franquesa i [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de refinar. Qualitat de refinat. El refinament de les seves maneres. Un refinament de malícia, de crueltat. Comportament molt curós de certes persones. refinament d'una partició Nova partició que té les parts contingudes dins les parts de la primera. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
floret Sucre molt pur, obtingut a la primera molta. sucre de llustre Sucre en pols. sucre morè [o sucre roig] Sucre sense refinar. de sucre Molt delicat. Substància dolça anàloga a la sacarosa, hidrat de carboni que conté diferents grups alcohòlics i un grup [...]